Sizlerin de bildiği gibi içerisinde bulunduğumuz teknoloji çağında hem teknoloji hem de insan gereksinimleri çeşitlenmektedir. Bu da sanayileri, fabrikaları ve tesislerin yenilenmesini gerektirmektedir. Yeni yatırımlar devam ederken, meydana gelebilecek bir takım riskleri göz önünde bulundurarak Montaj all risk sigortası ile kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Montaj faaliyetleri içerisinde başlangıçtan son ana kadar montaj işinde beklenmeyecek ya da meydana gelebilecek risklere karşı güvence altında olmanız, işinizin sonu açısından oldukça önemli olacaktır. Ancak bunların dışında meydana gelebilecek ya da olması muhtemel durumların dışında doğal afetler, yangın, hırsızlık gibi insanın dışında gelişen risk durumlarına karşı da montajların koruma altına alınması gerekmektedir. Elbette Unibro Brokerlik olarak bizler de bu noktada devreye girerek sizlere Montaj all risk sigortası hizmetimizi sunmaktayız.

Tek poliçe içerisinde dilerseniz sadece Montaj all risk sigortası noktasında hizmet alabilir, ya da çeşitli sigortaları da ekleyerek, poliçenizin kapsamını genişletebilirsiniz.

Firmamız tarafından tercih edebileceğiniz bu sigorta türünü imalatçı, satıcı ve montaj işlerini yüklenen firma olarak yaptırabileceğiniz gibi bunların her üçünü de poliçe içerisinde sigortalı olarak gösterebilirsiniz.

Montaj All Risk Sigortası Ne Zaman Bitecek?

Her sektör için çeşitli sigorta türleri bulunmaktadır. Bu sigorta türleri içerisinde yaptıracağınız tüm sigorta türlerinde süreler aynı olmaktadır. 365 gün boyunca tüm sigortalarda aynı süre sınırına tabi tutulursunuz. Sigortanız bugün itibariyle başladıysa, bir yıl sonra aynı gün öğlen saat 12.00’de poliçeniz ve dolayısıyla sigortanız sona erecektir.

Montaj All Risk Sigortası Hakkında

Yaptırmış olduğunuz Montaj all risk sigortası ile işletmenizin geleceğini güvence altına almış olacaksınız. Bu sigortanın genel olarak tanımını şu şekilde ifade edebiliriz:

Bir montaj projesinin gerçekleştirilmesi sırasına, gerçekleştirilmiş işlemler ve daha sonra gerçekleşecek olan işlemler (hazırlık durumu) durumunda malzemelerin ya da montaj ekibinin başına gelebilecek tüm hasar durumları teminat altına alınmıştır. Tüm Riskler olarak da ifade edilen bu sigorta türünde, sigorta zamanı, montaj malzemelerinin montaj alanına indiği andan itibaren başlayan süre, montaj bitimine kadar devam etmektedir.

Bizler Unibro Brokerlik olarak sizlere Montaj all risk sigortası ile hizmet sunuyoruz. Tüm montaj işlemleriniz sırasında başınıza gelebilecek hasarları karşı önceden kendinizi güvence altına almanız akıllıca bir hareket olacaktır. Teminat süresi ve fiyatlarla ilgili ayrıntılı bilgi almak için sizleri ofisimize bekliyoruz!

Teminat Dışında Kalan Haller

Yaptırılan ya da yaptırılmak istenen her sigorta türünde mutlaka teminat dışında kalan bir takım haller bulunmaktadır. Eğer sigorta yaptırıyorsanız, mutlaka poliçe oluşturulurken tüm noktaları göz önünde bulundurmalı, poliçeyi okumalı ve taleplerinizi doğru bir şekilde aktarmanız gerekmektedir. Bizler de Unibro Brokerlik firması olarak sizlere bu sigorta için teminat dışında kalan halleri ayrıntılı bir şekilde sıralıyoruz. Montaj all risk sigortası yaptırdığınızda genel olarak sözleşme dışında bir ibare yoksa teminat dışında kalan haller şu şekilde:

  • Montajın yapılması için kullanılacak olan makineler, aletler ve teçhizat (Yardımcı tesisler)
  • Hasar durumunda enkazın kaldırılması için karşılaşılan masraflar
  • Üçüncü şahısların maruz kalacağı zararların durumunda, sigortalıya düşen sorumluluklar
  • Halk hareketleri, grev, lokavt ve kargaşalık durumunun vermiş olduğu tüm ziya ve hasarlar
  • Aşırı yıpranmalar, paslanmalar ve çürümeler
  • Envanter açıkları
  • Montaj ile alakalı olan hava ve kara nakil araçları ile yüzen araçlar
  • Terör eylemleri ve bu eylemler sonucunda oluşan tüm hasarlar

Montaj Sigortasında Karşılanan Riskler Nelerdir?

Her sigortada karşılanan ve karşılanmayan riskler bulunmaktadır. Unibro Brokerlik olarak montaj sigortasında karşılanan başlıca riskleri kısaca şu şekilde ifade edebiliriz:

  • İşletmelerde meydana gelen hasarlar – kazalar
  • Deprem
  • Fırtına
  • Uçaktan düşen parçalar ve uçak kazaları
  • Sel, su baskını, deniz dalgaları
  • Kar ve yağmur
  • Yangın ve yıldırım düşmesi
  • Yangın söndürme sırasında meydana gelen hasarlar
  • İnsanlardan kaynaklı olan kazalar
  • İşletme kaynaklı kazalar

Ek Teminatlar Verilebilir mi?

Her sigortada olduğu gibi Montaj all risk sigortası içerisinde de ek teminatlar verilebilmektedir. Bu ek teminatlar, sigorta yaptıracak olan kişinin özel taleplerine ve isteklerine göre sigorta poliçesine eklenebilmektedir. Montaj all risk sigortası için verilebilecek olan ek teminatlar şu şekilde ifade edilmektedir:

  • Enkaz kaldırma
  • Uzatılmış bakım devresi
  • Grev, kargaşalık, halk hareketleri, terör ve lokavt gibi durumlardan kaynaklı hasarlar
  • İnşaat – montaj iş makineleri
  • Nakliye, fazla mesai, tatil ücreti ve zamlar
  • Geçici şantiye tesisleri

Montaj All Risk Sigortası Fiyatları Nedir? Fiyatlar Nasıl Hesaplanmaktadır?

Bu sigorta türünde de diğer sigorta türlerinde olduğu gibi net bir fiyat vermemiz mümkün olmayacaktır. Çünkü bu sigorta türlerinde kriterler tamamen sigorta yaptıracak olan kişilere göre değişkenlik gösterebiliyor. Bizler de bu noktada sizlere tam bir fiyat verememekle birlikte Montaj all risk sigortası fiyatlarının nasıl hesaplandığını ifade edebiliriz:

İşin tanımının net bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Bu durum, doğru sigorta poliçesinin oluşturulması açısından oldukça önemli olacaktır.
Doğal afetlerin de sigorta kapsamında olduğunu unutmamanız gerekiyor. Sonuçta ülkemizin hemen hemen her bölümünde kar, yağmur, don gibi olaylar yaşanabiliyor. Bu durumların ne kadar sık yaşandığını belirtmeniz sigortanın fiyatı açısından önemli bir kriter olacaktır.

Montaj yapılacak zemin türü ve inşaatın yapım özellikleri nedir?

Eğer sigortanızda üçüncü şahıs mali sorumluluk ek teminatlarından isteniyorsa, burada inşaatın boyutu da önem taşıyacaktır.
Özel bir risk durumu ile karşılanıyorsa, yapının yüksek teknoloji ürünü olup olmadığı da büyük bir kriter olacaktır.
İşin ne kadar sürede biteceği, bakım istenip istenmediği belirtilmelidir. Eğer bakım isteniyorsa, bunun süresinin de belirtilmesi gerekmektedir.
Belirtilen tüm bu kriterler aslında, sigortanın fiyatını belirleme açısından tüm sigorta şirketlerinin cevabı bilmesi gereken sorular arasında bulunmaktadır. Firmamız ile iletişime geçtiğinizde ekip arkadaşlarımız sizlere bu noktada merak edilen tüm kriterleri ayrıca ifade edecektir. Unibro Brokerlik sigorta firmamız, montaj işlerinizde meydana gelebilecek tüm hasarları sizler için önceden teminat altına alacak. Sizler de bu süre içerisinde çalışmalarınıza kendinizi verebilecek ve çalışmalarınızdan yüksek verim alabileceksiniz.

Montaj Sigortaları Yenilenebilir mi?

Bu sigorta türünde yenileme yapılamamaktadır. Çünkü inşaat döneminde kullanılan bu sigorta türü, inşaat sona erdiğinde poliçenin vadesi de bitecektir. Ancak elbette vadenin uzaması gibi bir takım durumlar olabilmektedir. Bu durumda sizleri mağdur etmemek adına, ek belge düzenlenebilmektedir. Ayrıntılı bilgi için firmamızla iletişime geçin.

Montaj sigortasının en temel amacı, işin hasar görmeden tamamlanmasını sağlamak ve sigortalının işi sırasında meydana gelebilecek hasarlar karşısında da etkilenmemesini sağlamaktır. İş erken bitirildiği durumlarda, primlerin iade edilip, edilmediği merak edilmektedir. Ancak iş erken bitirildiği durumlarda, poliçede prim iadesinin yapılması mümkün değildir. Bu sigorta türü yıllık risklerden ziyade, iş ile ilgili olan bir sigorta türüdür. Bu sebeple iş bittiğinde sigorta sona ermektedir. İşler erken sona erdiğinde kalan ücret aide edilmemektedir.