Makine kırılması sigortası genellikle iş yerlerinin yakından ilgilendiği bir sigorta türüdür. Genellikle işletmelerde sürekli olarak makineler kullanılmaktadır. Kullanılan bu makineler, her gün çeşitli riskler kapsamında değerlendirilmektedir. Risklerin meydana gelmesi durumunda, makineleriniz tehdit altına olabilmektedir. Makine kırılması dediğimiz olay tam da bu şekilde ifade edilmektedir. Önemli maliyetlere yol açacak durumlarda iş yeri sahiplerini koruma altına almaktadır.

Unibro Brokerlik olarak sizin için hazırlamış olduğumuz bu içerikte nelerden yararlanabileceğinizi ve makine kırılması sigortası kapsamında merak edeceğiniz noktaları açıklamış olacağız. Bu sigorta sayesinde uğrayacağınız her türlü zarara karşı kendinizi koruma altına almış olacaksınız. Unibro Brokerlik olarak bizlerle iletişime geçin! Pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz.

Makine Kırılması Sigortası Nedir?

Makine kırılması sigortası tanımını aslında genel olarak, iş yerindeki makinelerin görebileceği çeşitli zararlara karşı teminat altına alması anlamına gelmektedir. Bu poliçeyi yapan işletme sahipleri, makinelerini koruma altına alırlar. Dilerlerse de ek teminatlarla da sigorta kapsamı genişletilmektedir. Yaptıracağınız makine kırılması sigortası kapsamında tıkanma, yabancı madde, su çekiçlemesi, kazanlarda olan su eksikliği, fırtına, don, buz sürüklenmesi, işletme personelinin makineyi yanlış kullanması, yağlama kusuru, meydana gelen işletme kazaları gibi durumlara karşı da teminat alabilirsiniz. Ek prim ödeyen sigortalı pek çok durumu da teminat altına almış olur.

Anlaşma yaparken istediğiniz teminatların sigorta kapsamında olup olmadığını lütfen araştırın ve öğrenin.

Makine Kırılması Sigortası Neleri Kapsar?

Makine kırılması sigortası genellikle ana teminatları içerisinde barındırmaktadır. Almış olduğunuz bu sigorta türü sayesinde dilerseniz ek teminatlarla da sigorta türünüzü genişletebilirsiniz. Hem de oldukça en uygun fiyatlarda. Genel olarak alacağınız ana teminatlar bu şekilde sıralanmaktadır:

  • Merkezkaç sebepli olan parçalanmalar
  • Su çekiçlemesi, büzülme, aniden ısınma ve soğuma
  • Tıkanma ya da makine içerisine yabancı maddelerin girmesi,
  • Çevresel olan sorunlar (Fırtına, don, çeşitli doğal afetler vb.)
  • İşletme personellerinin ya da farklı kişilerin dikkatsizliğinden kaynaklanan bir takım hasarlar
  • Makineden kaynaklanan işletme hataları (yağlanmayan makinenin hasarı, yanlış kullanım hasarları)
  • Daha fazla ifade edilmeyen hasarlar da bu sigorta kapsamında teminat altına alınmaktadır.

Dilerseniz ek teminatları da içerisinde barındırabilirsiniz. Ufak tefek fiyatlarla sigorta kapsamı sürekli olarak tercih edilmektedir. Tercih edebileceğiniz ek teminatlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Makinelerin temel ve kaideleri
  • Makinelerin kırılmasından dolayı meydana gelebilecek kâr kayıpları
  • Fazla mesai, tatil ücretleri, çalışanlara yapılacak zamlar, hızlı nakliyat vb. harcamalar
  • Terör, sabotaj, halk, lokavt ve grev gibi çeşitli eylemler
  • Hareketli olan makinelere verilecek ek teminatlar

Bunlar da tercih edebileceğiniz ek teminatlar olarak ifade edilmektedir.

Ancak bu sigorta türünde temin edilemeyecek bir takım durumlar bulunmaktadır. Bunları da şu şekilde ifade edebiliriz: Matkap, madeni kalemler, testere, bıçak, testere, matris, edevat, kesici alet, karıştırıcı, elek, resim ruloları, şablon, modeller, elek gibi aklınıza gelebilecek değiştirilebilir çeşitli parçaların belirli süreler içerisinde yenilenmesi gereken ürünler bu sigorta kapsamı içerisinde değerlendirilmemektedir. Genel olarak makineyi bu şekilde teminat altına alabilirsiniz.

Makine Kırılması Sigortası Ne İşe Yarar?

Makine kırılması sigortası uygulamasının ne işe yarayacağı çok fazla merak edilmektedir. İş yeri sahiplerini bu uygulamayı çok fazla araştırmaktadır. Hangi eşyalarınızın garanti kapsamında olup olmadığı çok fazla merak edilmektedir.

Makine Kırılması Sigortası Fiyatları

Makine kırılması sigortası fiyatlarını net bir şekilde ifade etmemiz çok da doğru olmayacaktır. Aslında genel olarak sigortaların fiyatları net bir şekilde ifade edilememektedir. Sigorta zorunlu ya da isteğe bağlı olsun, fiyatlar kişiye özel olarak belirlenmektedir. Bu sebeple makine kırkılması sigortasında da fiyatlar kişiye ve eşyaya özel olarak ifade edilmektedir. Bu sigortada başlıca özel şartların olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Genel olarak özel şartları bu şekilde ifade edebiliriz:

  • Fırtına özel şartı
  • Makine kırılmasına bağlı olarak kar kaybı şartı
  • Hareketli iş makinelerini geniş kasko özel şartı
  • Bakım sözleşmesi özel şartı
  • Elektrikli makineler özel şartı
  • Hava yolu ile taşıma ek teminatı özel şartı
  • Ekspres, fazla mesai, tatil ücret ve zamlar için özel şartlar
  • Grev, lokavt, terör ve sabotaja bağlı olan özel şartlar

Makine kırılması sigortası yaptırmak ve bu sigorta kapsamında fiyat bilgisi almak istiyorsanız, bizimle iletişime geçin.

Kimler Makine Kırılması Sigortası Yaptırabilir?

İşyerindeki makinelerin teminat altına alınmasını ancak makine kırılması sigortası gerçekleştirebilmektedir. Sigortalı olan makinelerin bedellerine göre ödemeler gerçekleştirilmektedir. Makinenin içinden veya da kendiliğinden meydana gelen hasarlara karşı koruma altına almanıza yardımcı olmaktadır. İşyerinde belirli cihazları olan herkes bu sigortadan yararlanabilmektedir. Genellikle kiralık araçları olan kişilerin de bu sigortadan yararlanıp yararlanmayacağı merak edilmektedir. Ancak merak etmeyin, her türlü hizmeti sizler için sunmaktayız.

İmal edilen ya da montajı yapılıp dönemi tamamlayan araçlar, beklenmedik durumlarda zarar gördüklerinde bu sigorta devreye girerek, iş yeri sahiplerinin zora girmesini engellerler. Çarpma, çarpışma, yer kayması gibi çeşitli doğal adetlerden kaynaklı makine kırılması hasarları da bu sigorta karşılamaktadır.

Makine Kırılması Sigortası Avantajları

Makine kırılması sigortası son derece avantajlı olan bir sigorta türü olarak ifade edilmektedir. Bizler makine sigortasına bizim aracılığımızla en uygun fiyatlarda ulaşabileceğinizi ifade etmek istiyoruz.

İşyerlerinde genellikle bazı araçlar ve aletler bulunmaktadır. Eğer iş yerlerinizdeki bu cihazlarınızın aniden durmasını ve arızalanmasını istemiyorsanız, bu durumda önlem alabileceğiniz bir takım noktalar bulunmaktadır. İletmede olan makinelerin aniden bozulmasını engelleyemezsiniz. Makineler çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilir. Ancak bu durumda bozulduğu zaman önleyebileceğiniz bir takım durumlar bulunmaktadır. Sigorta kapsamında makinelerinizin tamir edilmesini ve bunu da en uygun fiyatlardan yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Unibro Brokerlik bu noktada sizlere pek çok hizmeti bir arada sunmaktadır. İşyerinizde önemli maliyetlerin kaybı olmaması için bu şekilde kendinizi ve iş yerinizi koruma altına alabilirsiniz.

Sigorta bedeli, sigortalatacağınız ürünlere göre değişkenlik gösterebilmektedir. En uygun fiyatlar için kesinlikle doğru adrestesiniz. Makine ve tesisatla ilgi sigorta bedelleri için bizimle iletişime geçin.

Makine Kırılması Sigortası Poliçe Süresi

Makine kırılması sigortası uygulamasını kullandığınızda ortalama 365 gün boyunca bu sigortadan yararlanabilirsiniz. Sigorta süresi boyunca poliçenize eklettiğiniz bütün teminatlardan yararlanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 1 Ocak 2019 tarihinde bu sigortayı yaptırdıysanız tam olarak 1 yıl sonra bu sigortayla işiniz bitmiş olacaktır. Sigorta poliçesi tam olarak öğlen saat 12.00’de son bulacaktır.

Dilerseniz sigortanız bitmeden hemen bizimle iletişime geçerek, sigortanızı yeniletebilirsiniz. Eki arkadaşlarımız bu konuda sizlere pek çok hizmeti ve avantajı bir arada sunacaktır.

Bu sigortanın yapılmasındaki en temel amaç, iş yerinde olan makinelerin çalışır durumda olmasını sağlamaktır. Bunun içinde bir sigorta bedeli hesaplanmaktadır. Makine sigortasının bedelinin hesaplanması için, kullandığınız makinenin kullanılmamış olan değeri üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple bir makinenin bedeli hesaplanırken, nakliye, gümrük gibi bedeller de hesap içerisine alınmaktadır.

Bu sigortada şunu belirtmemiz gerekiyor ki, kiralanan makineler bu sigorta kapsamında yer almamaktadır. Ayrıntılı bilgi için Unibro Brokerlik olarak bizimle iletişime geçin.