Sizlerin de bildiği gibi hayatımızın hemen hemen her alanında elektronik cihazları kullanıyoruz. Teknolojinin gerekliliği olan bu cihazları ne kadar iyi kullansak da ne yazık ki bir takımlar sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Ancak firmamız aracılığı ile Elektronik cihaz sigortası uygulamasından yararlanırsanız, cihazlarınız emniyet altına olacaktır. Pek çok kişi elektronik cihazlarına gerekli önemi göstererek kullanmaktadır. Ancak neticede bunlar elektronik cihazlar olduğu için ani ve beklenmeden bir şekilde de bozulabilmektedir.

Ani ve beklenmedik bir şekilde bozulacak elektronik cihazlarınız için ne yapabilirsiniz? Eğer bu kapsamda herhangi bir sigortadan yararlanmadıysanız, yapabileceğiniz ne yazık ki hiçbir şey yok. En fazla garantiye gönderirseniz. Garanti de genellikle kullanıcı hatası olarak sizlere geri dönüş yapacaktır.

Elektronik Cihaz Sigortası Nedir?

Elektronik cihaz sigortası içerisinde barındırdığı bir takım teminatlarla, cihazlarınızın başına gelebilecek her türlü sorunun çözülmesinde oldukça etkili olan bir sigorta türüdür. Aslında tüm riskler sigortası olarak da adlandırılmaktadır. Cihazların iki durumda bozulması karşı sigortalanmasını sağlar. Bunları şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Ani ve beklenmedik bozulmalar
  • Dış etkenli olan bozulmalar

Burada kişiler bunların ne anlamda olduğunu merak etmektedir. Ani ve beklenmedik bozulmalar, adı üzerinde beklenmedik ve ani olan tüm bozulma türlerini içerisinde barındırmaktadır. Örnek vermek gerekirse, sürekli su alanda ve kötü bir durumda olan iş yerlerindeki bilgisayarların zarar görmemesi neredeyse imkânsız bir durum olacaktır. Önlem alınamadığı durumlarda da sürekli olarak bu durumla karşılaşılmaya devam edilmektedir. Bu sebeple kişilerin cihazlarını korumaları için sigorta yaptırmaları gerekmektedir.

Bunun dışında bir de dış etkenli olan bozulmalar bulunmaktadır. Bu bozulma türleri, cihaz iç yapısındaki bir sorundan dolayı değil de bu yapının sonucunda hasar görmesi anlamına gelmektedir. Örnek vermek gerekirse, işe geldiniz. Bilgisayarı açarak iş başlamak istiyorsunuz. Bilgisayar açılmadı. Açılmamasının sebebi, içerisinde oluşan bir arızadan dolayı. Ancak bu sigorta kapsamına girmemektedir. Bu durum garanti kapsamı içerisinde olmaktadır. Bu soruna karşı aşırı voltaj yüklenmesi ve ana trafodan kaynaklı sorunlar ön planda olmaktadır.

Elektronik Cihaz Sigortası Neleri Kapsar?

Elektronik cihaz sigortası uygulamasının hangi cihazları kapsayıp, kapsamayacağı çok fazla merak edilmektedir. Çünkü iş yerinde kullanılanlar da genellikle elektronik cihaz olup, evde kullandığımız araçlar da elektronik cihazlardır. Peki, bu durumda bu sigorta hangisini karşılayacaktır. Bizler Unibro Brokerlik olarak elektronik cihaz sigortasında karşılanabilecek cihazları şu şekilde ifade etmek istiyoruz:

Ticari amaçla kullanılan bütün elektronik cihazlar bu sigorta kapsamında değerlendirilebilmektedir. (Bu cihazların içerisinde ofis ekipmanları, bilgi işlem merkezleri, bilgisayarla, grafik basım cihazları, ölçüm ekipmanları, otomasyon, testler, alarmlar ve bir takım ekipmanlar olarak ifade edilebilmektedir) Bunların dışında kalan iş yerlerindeki elektronik cihazlar da sigortalanabilmektedir.

Elektronik Cihaz Sigortası Neden Yaptırılmalı?

Elektronik cihaz sigortası yukarıda da ifade ettiğimiz gibi iş yerinde başınıza gelebilecek arızalara karı cihazlarınızı teminat altına almak isteyebilirsiniz. Bu durumda aslında tüm yarı iletken cihazlar sigortalanabilmektedir. Genel olarak sigortalatabileceğiniz cihazları da şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Tıp cihazları
  • TV ekipmanları
  • Radyo ve haberleşme cihazları
  • Bilgisayarlar
  • Ofis elemanları
  • Bilgi işlem merkezleri
  • Otomasyon
  • Alarm
  • Test ve bir takım ölçüm ekipmanları gibi ürünlerin teminat altında olabileceğini belirtmek istiyoruz.

Görüldüğü gibi bu sigorta kapsamında kullanabileceğiniz pek çok avantaj bulunmaktadır. Bu tür cihazlarınız çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilir ve neredeyse iş yapamaz duruma gelebilirsiniz. Peki, bu durumda ne yapacaksınız. Endişelenmeyin. Bizler Unibro Brokerlik olarak elektronik cihaz sigortası kapsamında her daim sizlerin yanında olacağımızı belirtmek isteriz. Hem de en uygun fiyatlarla!

Elektronik Cihaz Sigortası Fiyatları

Elektronik cihaz sigortası konusunda sizlere net bir fiyat vermemiz çok da doğru olmaz. Aslında hiçbir sigorta türü için net fiyat veremeyiz. Çünkü sigortalanacak olan ürünler, kendine has bir takım özellikleri içerisinde barındırdığı için bu ürünlerin özellikleri ön planda olmaktadır. Ancak her halükarda en uygun fiyat kapsamında Unibro Brokerlik firmasından yararlanabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Sektörün en profesyonel elemanlarıyla birlikte uygun fiyatlardan elektronik cihaz sigortasından yararlanmanız için çalışmalarımıza bünyemizde barındırdığımız 20’dn fazla acenteyle devam ediyoruz!

Elektronik Cihaz Sigortası Avantajları

Elektronik cihaz sigortası içerisinde çok fazla avantajları bir arada barındırmaktadır. Her şeyden önce iş yeri sahibini bir takım yüklerden kurtarmaktadır. Ancak sizin de anlayabileceğiniz gibi her cihaz bu sigorta kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu sigorta ile teminat altına alınabilecek cihazların da bir takım özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Cihazların yarı iletken teknoloji kullanıyor olması gerekmektedir.
  • Kurallara göre mekanik işlemleri gerçekleştirememesi gerekmektedir.
  • Tipik olarak bir takım görevleri yerine getirmesi gerekmektedir. Test, kontrol, iletim ya da ölçüm yapabilmelidir.

Eğer cihazlarınızın bu özelliklerini taşıdığından eminseniz bizimle bu sigorta için iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz poliçenize ek teminatlar da ekletebilirsiniz. Ek teminatlar da şu şekilde olmaktadır:

Deprem, grev, karmaşa, halk hareketleri, lokavt, tüpler, valfler, taşınabilir elektronik cihazlar, nakliye ve fazla mesai zamları vb. durumları da poliçenize ekletebilirsiniz. Poliçenizin süresinin 1 yıl olduğunun da altını çizmek istiyoruz. Yani 365 gün boyunca bu sigortadan yararlanabilir, 1 yıl sonra aynı gün öğlen saat 12.00 anlaşmanız biter.

Kimler Elektronik Cihaz Sigortası Yaptırmalı?

Elektronik cihaz sigortası yaptırmanız için pek çok sebep bulunmaktadır. Genellikle iş yerinde bu tür cihazları bulunan iş yeri sahipleri, kendilerini hem maddi hem de manevi olarak koruma altına almak için bu sigorta türünden yararlanmaktadır. Sigortayı yaptırdınız ve elektronik cihazlarınıza sigorta kapsamında bir takım durumlar geldi. Ödemelerinizi ilk olarak hemen alabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Ancak tazminatlar hasarların türüne göre verilmektedir. Yani:

Eğer cihazlarınızda kısmi bir hasar olursa: Tamir edilen parçanın tutarına göre ve gerekli tamir bedeline göre bir ödeme gerçekleştirilir.
Eğer cihazlarınızda tam bir hasar olursa: Yıpran ve aşınma paylarının tamamı ödenecektir.

Elektronik Cihaz Sigortası Zorunlu Mu?

Elektronik cihaz sigortası zorunlu olmayan bir sigorta türüdür. Zorunlu olmamakla beraber aslında günümüzde çok fazla kişi tarafından yaptırılmaktadır. Neden mi? İşe giden ve geçinmek durumunda olan vatandaşlar, aldıkları maaşlarla zorluklarla geçinmektedir. Durum bu şekilde olunca, evlerine aldığı her elektronik cihaz, bin bir emekle alınmış oluyor. Hiç kimse almış olduğu bir elektronik cihazın bozulmasını istemez. Ömrünü tamamlayana kadar kullanmak ister. İşte bu durumda ne yazık ki bizlerin ön göremediği bazı işlemler ve kazalar oluyor. Örnek vermek gerekirse, sürekli elektriklerin gelip gitmesi, aniden cihazların elektriğinin kesilmesi ve aniden elektrik verilmesi olarak ifade edilmektedir. Ancak ne yazık ki bu durum cihazların bir anda bozulmasına ve bir daha çalışmamasına sebep olabilir. Peki, bu durumda ne yapacaksınız?

Garantiyi ayacaksanız, garanti bu tür durumlarla ilgilenmemektedir. Ne yazık ki yeni bir cihaz almanız gerekebilir. Ya da tamir ettirmek isterseniz, neredeyse yeni bir cihaz fiyatına tamir ettirebilirsiniz. Ancak uygun fiyatlarda bu sigorta kapsamından yararlanmak isterseniz, çok daha uygun fiyatlarla cihazlarınızı teminat altına alabilirsiniz.