Günümüzde en çok araştırılan konuların başında ürün sorumluluk sigortası gelmektedir. Bu sigorta türünün ne olduğu merak edilmektedir. Yapılan bu sigorta türünde, sigortacı ile sigortalı arasında bir bağlantı bulunmaktadır. Sözleşmede adı geçen ürünlerin kusurundan kaynaklanan tazminat talepleri ve giderler bu sözleşme aracılığıyla karşılanmaktadır. Ürün sorumluluk sigortası hakkında merak edilen tüm detaylar, içeriğimizde sizler için derlenmiştir.

Ürün Kusurlarının Sebepleri Nelerdir?

Ürün sorumluluk sigortası kapsamında, ürün kusurları da merak edilmektedir. Ürün kusurlarının başlıca sebepleri şu şekilde ifade edilmektedir:

  • Üretimden meydana gelen hatalar
  • Etiketten meydana gelen hatalar
  • Ürün kontrolünden meydana gelen hatalar
  • Ürün geliştirme hataları
  • Ürün Sorumluluk Sigortası Teminatları Nedir?

Ürün sorumluluk sigortası içerisinde bir takım teminatları barındırmaktadır. Barındırılan teminatlar şu şekilde:

  • Yanlış ya da eksik bir şekilde tasarımı yapılan ürünler (Ya da imal edilen ürünler)
  • Tasarım ya da imalat hatası olmamasına rağmen, kullanma talimatlarının yetersiz olduğu ürünlerden kaynaklanan hatalar
  • Ürünlerden dolayı, üçüncü şahısların uğrayacağı maddi zararlar
  • İmalatçıların hukuki açıdan sorumluluğu teminat altına alınmaktadır.
  • Ürün Sorumluluk Sigortasının Kapsamadığı Riskler Nelerdir?

Her sigortada, sigortanın kapsamadığı bir takım riskler bulunmaktadır. Bu riskleri dilerseniz, ek teminatlarla güvence altına alabilirsiniz. Ürün sorumluluk sigortası içerisinde teminat altına girmeyen riskler şu şekilde:

  • İş durması, kar kaybı gibi çeşitli zararlar teminat dışındadır.
  • Üretimden kaynaklı ayıplı mal üretilmesi, bu sebeple de ürünün geri çekilmesi gibi her türlü zarar teminat dışındadır.
  • Sigortalının ürettiği mal ve ürünlerin yapımı için kullanılan planda meydana gelen yanlışlıklardan kaynaklı zararlar teminat dışındadır.
  • Kusurlu olarak üretilen malların onarımı ve iyileştirilmesi için yapılan masraflar teminat dışındadır.

Ürün Sorumluluk Sigortası Ne Anlama Geliyor?

Son dönemlerde pek çok sektörün tercih ettiği ürün sorumluluk sigortası kelime anlamı olarak da merak edilmektedir. Sigortalı ve sigortacı arasında imzalanan bu anlaşmada, monte edilen, imal edilen, satılan, tedarik edilen ya da işlenen mal ve ticari ürünlerin yol açtığı fiziksel yaralanma gibi bir takım hasarlar teminat altına alınmaktadır. Ancak sigortanın içerisinde ana ve ek teminatlar olmak üzere 2 tür teminat bulunmaktadır. Bu sigorta türü, tarafların belirlemiş olduğu coğrafi sınırlar içerisinde belirtilen süreler içerisinde uygulanmaktadır.

Neden Unibro Brokerlik?

Unibro Brokerlik Sigorta’yı tercih etmeniz için pek çok seçenek bulunmaktadır. Bizler sektör içerisinde uzun zamandır bulunmakla birlikte, müşterilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak adına onların sigorta işlemleri ile ilgilenmekteyiz. Müşterilerimize sıra dışı bir sigortacılık hizmeti sunarak, sektör içerisinde diğer firmalardan kendimizi ayırmaktayız. Bu da bizlerin ne kadar başarılı olduğunu bir kere daha ortaya koymaktadır.

Her anınızda, her türlü ihtiyacınızda Unibro Brokerlik olarak yanınızda olduğumuzun da özellikle altını çizmek istiyoruz. Türkiye’nin her yerindeki müşterilerimize teknik destek sağlamaktayız. Konuyla ilgili daha da ayrıntılı bilgi almak için Unibro Brokerlik firmamızdaki usta ekip arkadaşlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Hizmetlerinizin detaylarıyla ilgili bilgi almanız için sizlere sadece bir telefon uzaklığınızdayız.

Bizler sigortacılığın özel olması gerektiğine inanıyoruz. Müşterilerimizin her alandaki ihtiyaçlarını karşılamak adına da onlara kişiselleştirilmiş çözümler sunmaktayız.

Ürün Sorumluluk Sigortası Fiyatları

Ürün sorumluluk sigortası çeşitli maddelerle genişletilmiş olup, net bir fiyat vermemiz çok da mümkün değildir. Firmamızın sizlere sunmuş olduğu fiyatlar sigorta paketinin içerisindeki teminatlara ve ek teminatlara göre değişkenlik göstermektedir. Bu sigorta türünü kimlerin tercih edebileceği de merak konusu olmaktadır. Ürün sorumluluk sigortasının kimler için uygun olduğu şu şekilde ifade edilmektedir:

  • Giyim
  • Mobilya
  • Deri mamulleri
  • Dayanıklı tüketim ürünleri
  • Süpermarket
  • İçecek sektörü
  • Gıda sektörü
  • Ev tekstili firmaları
  • Makine
  • Makine parçaları

Belirtilen bu sektörlerin dışında kendini güvence altına almak isteyen tüm sektörler bu sigortadan yararlanabilmektedir.

Ürün Sorumluluk Sigortası Zorunlu Mu?

Ürün sorumluluk sigortası günümüzde özellikle yukarıda belirtilen sektörler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Ancak bu sigortanın zorunlu bir sigorta türü olmadığının altını çizmemiz gerekmektedir. Risk almak istemeyenlerin kendileri için adeta zorunlu bir sigorta türü gibi gördüğü bu sigorta türünün kısaca zorunlu olmadığını söyleyebiliriz.

Konuyu kısaca şu şekilde örneklendirebiliriz:

Konu ile ilgili maddenin yer aldığı kriterde, malı satan firma, malın ayıplı olduğunu bilmemesi, bu durumda firmayı haklı çıkarmamaktadır. Satılan malın ayıplı olduğunun ya da olmadığının bilinmeden satışa sunulması ve kişilere zarar vermesi durumunda sorumluluk almak isteyen firmalar tercihlerini bu sigortayı yaptırarak bulmaktadır.

Neden Ürün Sorumluluk Sigortası Tercih Edilmelidir?

Ürünler sebebiyle üçüncü şahıslara verilen zararların ödenmesi konusunda pek çok firmanın işine yarayan önemli bir sigorta türüdür. Peki, bunların dışında neden bu sigorta türünü tercih etmek gerekiyor?

Yukarıda da ifade ettiğiniz gibi ürünlerin hatalarından kaynaklanan üçüncü şahıs hatalarını tazmin etmektedir.

Malların üretimindeki hatadan kaynaklanan ürünlerini üçüncü şahıslara verilebilecek olan zararları kapsamaktadır.

Dağıtım, paketleme ya da etiketleme aşamalarında hatalar meydana gelebilir. Bu malların da piyasadan toplatılması gerekmektedir. İşte bu aşamada meydana gelebilecek olan masrafların karşılanması açısından ürün sorumluluk sigortası oldukça önemlidir.

Eminiz ki, sektör içerisinde mal dağıtımı ya da üretimi yapan bir firma, olumsuz bir olayla anılmak ya da yan yana gelmek istemez. Sigortalı olan kişilerin piyasalardaki itibarının zedelenmesini engellemek adına kriz yönetimine destek olmaktadır.

Kısacası çeşitli alanlarda kullanılan bu sigorta türü, sigortalı olan kişilerin işlerinin rahat bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmakta ve kişilerin kendini maddi ve manevi açıdan koruma altına almasını sağlamaktadır.

Ürün Sorumluluk Sigortası Neden Bu Kadar Önemlidir?

Bazı firmalar, ürün sorumluluk sigortasının neden bu kadar önemli olduğun bilirken bazı firmalar neden bu sigortayı yaptırmaları gerektiğini merak etmektedir. Üretici olan kişi, malından her türlü sorumludur. Malından doğan maddi ve manevi hasarları karşılamak durumundadır. Konu ile ilgili yayımlanan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4’üncü maddesinde ayıplı mal başlığı altında bir ifade belirtilmektedir.

Bir ürünü ya da malı meydana getiren parçalardan birinin hatası sebebiyle üründe oluşan hasarlar, tamamen üretici kişiye aittir. Maldan dolayı üçüncü kişilerin hasar görmesi durumunda sorumluluklar üretici kişiye ait olduğu için, üretici mal sahipleri bu durumda ürün sorumluluk sigortası ile kendilerini güvence altına almaktadır.

Unibro Brokerlik olarak bizler tüm bu noktalarda devreye giriyor ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına onlar için en doğru poliçeyi düzenliyoruz. Sizler de bu konudaki tüm ihtiyaçlarınızı bizlere aktararak, markanız, adınız ve kendiniz için en doğru poliçeyi düzenlettirebilirsiniz. Bizler uzun süredir sektör içerisinde çalışmalarımıza devam ederek, her geçen gün müşteri potansiyelimizi genişletmekteyiz. Sizler de bizim bu geniş ailemizin parçası olmak için yapmanız gereken tek şey, telefon numaralarımızdan ya da mail adreslerimizden bizlere ulaşım sağlamak.

Hasarlarınızın En Aza İndirilmesi İçin

Alanında uzman ekip arkadaşlarımız sayesinde ürün sorumluluk sigortası kapsamında, karşılaşabileceğiniz güçlüklerin ve hasarların en aza indirmesini sağlamaktayız. Bu konuda çalışmalarımıza profesyonel ekip arkadaşlarımızla birlikte devam ediyoruz.