İşveren sorumluluk sigortası aslında işveren mali sorumluluk sigortası olarak da adandırılmaktadır. Bu sigorta türünün en temel amacı, var olan bir iş yerinde, çalışanlar, iş yerinde herhangi bir zarara uğradığında devreye giren sigorta türüdür. Ancak bu sigorta türünde, Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununa bağlı olarak işçinin yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir. Bir takım genel şartları bulunmaktadır. Eğer sizler de bu sigorta türünden yararlanmak isterseniz, Unibro Brokerlik firmamızdan destek alabilirsiniz. Firmamız alanında uzman ekip arkadaşlarıyla beraber çalışmakta ve her daim sizlere profesyonel bir hizmet sunmaktadır. İşveren sorumluluk sigortası kapsamında merak ettiğiniz pek çok noktaya bizlere sorabilirsiniz.

İşveren Sorumluluk Sigortası Nedir?

İşveren sorumluluk sigortası kısacası, mesleki çalışmalarınızda üçüncü bir kişiye verilebilecek zararları teminat altına almaktadır. İş yerinde işveren olarak görev alan herkes bu sigortadan yararlanabilmektedir. Faaliyetlerinizi gerçekleştirirken istemeden de olsa bir takım kazalar meydana gelebilmektedir. Üçüncü şahıslara gelebilecek zararlara karşı hem şahısları hem de sizleri koruma altına almaktadır.

Güvenli bir çalışma ortamı yaratmak sizlerin de tahmin edebileceği gibi çok kolay değil. Ancak meydana gelebilecek her türlü kaza iş vereni hem maddi hem de manevi anlamda zor durumda bırakabilir. Unibro Brokerlik, bu noktada çalışanlarınızın başına gelebilecek iş kazalarına karşı onları koruma altına almaktadır. Önleminizi bu sigorta türüyle alarak, daha güvenli bir çalışma ortamı sunabilirsiniz.

İşveren Sorumluluk Sigortası Neleri Kapsar?

İşveren sorumluluk sigortası diğer sigortalar gibi sadece ana teminatları içerisinde barındırmamaktadır. Aynı zamanda ek teminatlarda bulunmaktadır. Ek teminatları genel olarak şu şekilde ifade edebiliriz:

Sadece ülke içindeki kazaları değil, aynı zamanda ülke dışında da meydana gelebilecek kazalar bu sigorta kapsamı içerisinde değerlendirilmektedir.
Meslek hastalıklarından dolayı, çalışanın yaşadığı sorunlar için verilecek tazminatları
İçiler, işverenlerin verdiği görevleri değil de, farklı bir yere gönderildiklerinde meydana gelebilecek hasarların karşılanması.
İşçiler, iş yerine toplu taşıma araçlarıyla getirilip götürülürken meydana gelebilecek hasarlar.
Gördüğünüz gibi bunlar genelde ek teminatlar olarak ifade edilmektedir. Bu sigorta türü, iş yerinde işçinin başına gelebilecek herhangi bir durumda, onun masraflarını, dava masraflarını, avukatlık masraflarını da içerisinde barındırmaktadır. Aslında bu sigorta türü işverenler için son derece önemlidir. Genellikle yaptırılması tavsiye edilmektedir.

İşveren sorumluluk sigortasının süresi tam 1 yıldır. Yani 365 gün 12 saat boyunca bu sigortadan yararlanabilirsiniz. Poliçede yazan başlama tarihinden tam 1 yıl sonra öğlen saat 12.00’de sözleşmeniz bitmiş olacaktır. Dilerseniz, süreniz bitmeden de bu sigorta türünden yeniden yararlanabilirsiniz.

İşveren Sorumluluk Sigortası Fiyatları

İşveren sorumluluk sigortası fiyatlarını net olarak belirtmek mümkün değildir. Çünkü fiyatlar, iş yerine, çalışan sayısına ve iş yerinin uğraştığı iş türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak Unibro Brokerlik firmamızı tercih ettiğiniz bu hizmetlerden en uygun fiyatlarda yararlanabileceğinizi garanti etmek istiyoruz. Çünkü bizler 20’den fazla acente ile bir arada çalışarak sizlere en uygun fiyatı sunacaktır.

İşyerlerinde güvenli bir ortam yaratmak, işverenlerin en büyük sorumlulukları arasında bulunmaktadır. Çünkü çalışanlar oraya güvenerek, gitmekte ve iş yerinin daha iyi yerlere gelebilmeleri için sürekli olarak çalışmalarına devam etmektedir. Ancak istemeden de olsa bir takım kazaların oluşması engellenemeyebiliyor. Bu durumda ne yapacaksınız? Eğer önceden sorumluluk sigortası kapsamında hem de kendinizi hem de çalışanlarınızı koruma altına aldıysanız, endişelenmenize gerek yok. Poliçe, sizin yerinize devreye girerek, bütün sorunları ortadan kaldırır.

İşveren Sorumluluk Sigortası Zorunlu Mu?

İşveren sorumluluk sigortası zorunlu olmayan ve tamamen iş yeri sahibinin isteğine göre yapılan bir sigorta türüdür. Ancak bizler genel olarak bu sigorta türünün yararlarından bahsetmek istiyoruz. Eminiz ki eğer sizler de işverenseniz, kısa süre içerisinde bu sigorta türünü yaptırmak isteyeceksiniz. Bir iş yerinde, işverene düşen pek çok sorumluluk bulunmaktadır. Her şeyden önce SGK kapsamında sizin iş yerinizde çalışan bir çalışanın, sizin işinizi yaparken başına bir takım şeyler gelebilir. Bu durumda uğrayacağı bazı zararları sizin karşılamanız gerekmektedir. Emin olun bu zararları cebinizden karşılamak, sigorta yaptırmaktan daha pahalı olacaktır. Yukarıda da belirtilenlerin dışında:

  • İşçilerin bu durumda talep ettiği haklar ve tazminat talepleri
  • SGK’nın sağladığı yardımların dışında oluşan tazminat taleplerini,
  • SGK’nın açacağı davaların sonucunda meydana gelen tazminat talepleri ve avukatlık ücret talepleri de bu sigorta kapsamında karşılanacaktır. Dolayısıyla sizin de ayriyeten bir ücret ödemenize gerek kalmayacaktır.

Ancak bunların dışında yukarıda ek teminatlardan bahsettik. Bu ek teminatlardan da ayarlanmak istiyorsanız, teminatları poliçenize eklettirmeniz gerekiyor. Ancak o şekilde teminatlardan yararlanabilirsiniz. Görüldüğü gibi bu sigorta türü pek çok teminatı içerisinde barındırarak işvereni büyük bir sorumluluktan kurtarmaktadır. Sizler de işveren olarak görev alıyorsanız, bu sigortadan yararlanarak hem kendinizi hem de işçilerinizi koruma altına alabilirsiniz.

İşveren Sorumluluk Sigortası Neden Yapılır?

İşveren sorumluluk sigortası genel olarak iş yerinde meydana gelebilecek her türlü kazalara karşı kişinin ve işverenin koruma altına alınmasını sağlamaktadır. Zorunlu bir sigorta türü olmamakla beraber işverenler için yapılmaktadır. Ancak işverenler dilerse bunu çalışanları için de yapabilmektedir.

İş hukuku bakımından bir takım cezalar ve hükümler bulunmaktadır. Eğer bu hükümler aşılırsa, iş kanunu çerçevesinde sorunlar çözülecektir. Fakat iş yerlerinde kimse hangi kazanın ne zaman olacağını ve ne kadar ağır hasar bırakabileceğini bilemez. Bu durumda tazminat durumları başta olmak üzere bir takım masrafların karşılanması ancak bu sigortayla mümkün olabilmektedir. SGK’da çalışanları korumak amacıyla, iş yerine dava açacaktır. İş verinin kendisini koruması ancak bu sigortayı yaptırmasıyla mümkün olacaktır. Mağdur ve mağdur yakınları da dava açabilir.

Kimler İşveren Sorumluluk Sigortası Yaptırabilir?

İşveren sorumluluk sigortası hizmetinden genel olarak işverenler yararlanabilmektedir. Ancak bunların dışında isteğe bağlı olarak çalışanlar da poliçe kapsamında sigortalanabilir. Ancak böyle bir hizmet istiyorsanız, poliçe imzalanmadan önce Unibro Brokerlik ile görüşerek, poliçenizin kapsamının detaylandırılmasını isteyebilirsiniz. İstediğiniz bu hizmetin ek teminat kapsamına girebileceğini ve ayriyeten bir ücrete tabi olacağını hatırlatalım.

Sizler de Unibro Brokerlik firması ile alabileceğiniz pek çok sigorta türlerine bir arada kavuşabilirsiniz. İşverenler ciddi sorumluluk altında olmaktadır. Sadece işlerin ilerlemesinde değil, aynı zamanda çalışanların sağlığında da ciddi bir rol oynamaktadır. Onlara güvenli ortamı sunmuş olsalar da istemsiz kazalar meydana gelebilmektedir. Bu sigorta sayesinde daha ekonomik bir şekilde sorular halledilebilmektedir.

İşveren Sorumluluk Sigortası Ücret Hesaplama

İşveren sorumluluk sigortası için ücreti net olarak ifade etmemiz mümkün değildir. Çünkü bu sigorta kapsamında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktaları şu şekilde ifade edebiliriz:

  • İş yerinde kaç çalışan bulunuyor?
  • İş yerinde hangi hizmet veriliyor?
  • İş yerinde tehlikeli ürün üretimi mevcut mu?
  • Çalışanlara ne kadar risksiz bir çalışma ortamı sunuluyor?
  • İşçiler dışarıya işe gidiyorlar mı?
  • İşçiler yapmaları gereken işler dışında farklı işlerle de ilgileniyor mu?
  • Belirtilen bu soruların cevaplarına göre sorumluluk sigortası için ödemeniz gereken ücret netleşir.